duminică, 5 februarie 2012

spune-mi cu ce te hranesti ca sa-ti spun cine esti

Multi nu stiu ca alimentatia influenteaza foarte mult felul nostru de a gandi si de a ne comporta.
O mica ilustratie: hrana din stomac se dizolva in substante nutritive simple care se duc direct in sange. Sangele le transporta prin tot corpul si mai ales la creier. Un stomac hranit corespunzator are un creier pe masura. Un stomac iritat si bolnav nu poate avea decat o minte intunecata si persoana care il poseda este o persoana recalcitranta, agitata si stresata.
O mica lectie: micul dejun trebuie sa fie consistent dar plin de vitamine si fibre ( fructe, cereale eventual combinate cu lapte sau iaurt). Daca obisnuiti sa beti cafea dimineata nu consumati oua sau salam! Grasimea din alimente combinate cu cafea, favorizeaza aparitia diabetului.
Pranzul trebuie sa fie lejer si bine echilibrat (sa contina nutrientii necesari bunei functionari a organismului: salate, legume, cereale sau paste). Atentie! nu consumati la aceeasi masa legume si fructe deoarece aceasta combinatie provoaca fermentatie. Carnea ar trebui consumata cu prudenta. Ea nu este un factor al bunastarii ci distruge sanatatea fizica si psihica ( a se citi orice studiu de specialitate).
Masa de seara ar trebui sarita de persoanele supraponderale iar daca este necesara o a treia masa aceasta ar trebui sa contina doar fructe si sau produse de panificatie (biscuiti, panine, crackers). Atentie! dupa ora 6 seara a nu se mai consuma nici un aliment. Stomacul intra in perioada lui de odihna si nu v-a digera nimic din cei dati dupa aceasta ora. Hrana introdusa in stomac dupa aceasta ora va ramanea acolo pana a doua zi cand se va incepe activitatea normala ( ora 5, 6 dimineata).
Din aceasta cauza persoanele care mananca seara au cosmaruri sau se trezesc cu dureri de cap.
Mai multe in episoadele urmatoare :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu